perjantai 22. heinäkuuta 2016

Pesä hyväksytty!

Aamulla olin vähän huolissani, kun Simppis ei ollutkaan samassa nurkassa, kuin edellisenä iltana. Yritin kurkistaa pahvilaatikkopesäänkin, mutta ei näkynyt ketään vaikka taskulampun kanssa valottelin. Ehdin jo pelästyä, että onko Simppis jotenkin voinut muka karata! Nostin kuitenkin varovasti laatikkopesää ja siellä se oli, tiiviisti pallona heinien keskellä. Umpiunessa rauhallisena :) Huh!


Tänään Simppis sai toisen matolääkkeensä. Hyvin uppoaa onneksi ruoan mukana. Toinen vaihtoehto olisi olisi ollut ruiskuttaa matolääke suoraan suuhun vesitilkan ja hunajan kanssa.

Simppis saa Axiluria 100g/1kg annostuksella, eli hieman alle puolikkaan 250mg tabletin. Annostus tuntuu hurjan suurelta noin pienelle eläimelle, mutta Siili-Tiina mainitsi onneksi erikseen, että lemmikkien normaali annostus on paljon vähemmän. Simppis saa matolääkettä viikon ajan (lemmikeille annetaan 3 päivää). 3-4 päivän tienoilla on odotettavissa yskimistä ja pärskimistä, kun mahdolliset (ja todennäköiset) keuhkomadot alkavat kuolla ja Simppis yrittää yskiä ne pois. Tämä on tärkeää aikaa seurailla sitä, jotta yskiminen helpottaa parissa päivässä, eikä pahene, tai vaikuta vointiin huonontavasti. Huomenna on kolmas päivä, joten vähän jännittää alkaako yskiminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No mutta terve! Jätähän Simppikselle terveisiä, jos siltä tuntuu.